Névnap
Ma 2018. január 19., péntek, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.
Statisztika

Warning: Creating default object from empty value in /home/demonhu1/public_html/szisoba.hu/modules/mod_stats/helper.php on line 106
Tartalom találatai : 50266
Ki olvas minket
Oldalainkat 1 vendég böngészi
Véletlen képek
Címlap A Só ereje

 

A speleo terápia = sóbánya terápia. Felfedezése a terápiás hatásának tapasztalat alapján történt. A sóbányában dolgozó munkások között a krónikus tüdőbetegek meggyógyultak. A nehéz légzés, a köhögés a sóbányában dolgozok között megszűnt. Ennek kapcsán kezdték el levinni a bánya üregébe a náthás, a tüdőbeteg, felső- és alsó légúti megbetegedésben szenvedőket, arc- és homloküreg gyulladásos embereket.

A légúti betegségek egyik leghatékonyabb és ismert kezelési módszere a természetes speleo, azaz sóbánya terápia.

A XX. sz. végén megnőtt az allergiás, asztmás és egyéb felső, alsó légúti megbetegedések száma. A fent említett betegségek kezelhetők, sőt megelőzhetők. Ezen okok miatt építettük meg a parajdi sóbánya természetes mikroklímáját a Székely Színterápiás Sóbarlangban, minden pozitív élettani gyógyhatásával. Ezáltal hoztuk elérhető közelségbe a városi ember számára ezt a kezelési formát.,

A Székely Színterápiás Sóbarlangban megtapasztalhatja, a teljességében változatlan természetes só erejét, ahogyan az a Földön évmilliók óta kristályos formában létezikA periódusos rendszerből 92 természetes elemet ismerünk (stabilis és nem stabilis elemeket)

 

Mindezen elemek a nemesgázok kivételével megtalálhatók a kősókristályban. Az Erdély szívéből: Székely földről való parajdi kősókristály tartalmaz minden olyan ásványi anyagot és nyomelemet, melyből az emberi test felépül. Legfontosabb hatóanyaga a NaCl, melynek száraz aerosolja a sófalakról szabadul fel. Az ehhez szolgáló optimális körülményeket az alacsony hőmérséklet és az alacsony páratartalom biztosítja. A száraz sós levegő nagy mennyiségű negatív töltésű részecskét tartalmaz.

A barlang levegője allergénektől mentes, baktérium és egyéb mikroorganizmus koncentrációja pedig igen alacsony.

 

A „székely sót” – ahogyan a parajdi sót nevezik- már a XV. századtól kezdve használják gyógyhatása miatt. A  természetes sóval való "gyógyítás„ viszont évezredes hagyományra tekint vissza. Az első írásos feljegyzés a természetes só gyulladás csökkentő hatásáról ie. 3000-ből származik Imothep egyiptomi orvostól. Később Hippokrates is megemlíti a só gyulladás-csökkentő, vérzéscsillapító, gyógyító erejét.Támogatja a szervezet öngyógyító erejét a homeosztázist ( = a szervezet belső állapotának állandóságát biztosító élettani folyamatok összessége). Ezért a természetes kősó mindennemű betegségre pozitív hatással van.Paracelsus ajánlotta elsők között bőrbetegségek kezelésére a sófürdőt. A sós levegőt évszázadok óta ajánlják az orvosok légúti megbetegedések kezelésére. 4-5 alkalom után már, a kezelésre jól reagálók esetében, csökken az asztmatikus krízisek száma, és intenzitása; megszűnik a száraz köhögés és megnő a szervezet ellenálló képessége.
A páciens belélegzi a teljességében változatlan száraz sóport, amely azonnal eljut a legapróbb hörgőcskékbe és légjáratokba. A nyálkahártyát megnyugtatja, ott feloldódik, magához vonza a szennyeződéseket, amelyeket a beteg később felköhög.
A légúti nyálkahártyának az ellenállását a különböző fertőző ágensekkel szemben nagyon pozitívan javítja és ezáltal nagyon jelentős javulást hoz a beteg részére, életminőségébe. Akkora levegőt tudnak venni az ilyen beszűkült hörgőkkel élők, amit már régen nem!
A mesterségesen kiépített Székely Színterápiás Sóbarlang működési mechanizmusának legfontosabb tényezője a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgők simaizom-szerkezetére kifejtett pozitív hatása.

Felnőtteknek és gyerekeknek, beteg és egészséges vendégeinknek is egyaránt ajánljuk. A légúti gyulladásos betegségeket előzi meg és kezeli magas hatásfokkal.
Megszünteti a gyulladást, köpetet old, erősíti az immunrendszert, vagyis visszaállítja az egészséges állapotokat!

A Székely Színterápiás Sóbarlang eredményeképp javul a légzés, légcsere, erősödik a szervezet önregeneráló képessége, csökken a túlérzékenység és a gyulladás, helyreáll az immunrendszer, javul az életminőség. Nő az egyén teljesítőképessége, sport-eredményessége. ASZTMA, BRONCHITIS és KRUPP esetén csökken a krízisek száma és intenzitása, megszűnik a gyulladás, javul a tüdő véroxigén-ellátásának intenzitása.
PORÁRTALOM esetén is kiváló.
ALLERGIÁKNÁL könnyíti a betegség lefolyását, normalizálódik az egyébként tüneteket kiváltó Hisztamin- és IgE-szint. FÜL-ORR-GÉGÉSZETI problémáknál megszűnik a gyulladás, a nyálkahártya egészséges lesz.
Az allergia nem más, mint egy krónikusan gyulladt állapota a nyálkahártyának. Ebben az esetben nem fertőzés, hanem egy kóros túlreakciója az immunrendszernek juttatja oda a nyálkahártyát, hogy krónikusan duzzadt, irritált, gyulladt állapotban van. Ennek a gyulladásnak a leküzdésében segít nagy hatékonysággal, nagyon eredményesen és mindenféle mellékhatás nélkül a sóbarlang terápia. Hozzá segít a  dohányzásról való leszokásról!

 

A Székely Színterápiás Sóbarlangban 28m2 alapterületen, közel 100m2 felületen 10 tonna só lett beépítve. A természetes környezetet, natúr faanyagok felhasználásával, és rengeteg kézi munkával lett kialakítva.